Disney Shop – Film, spill, bøker og musikk

Disney, Star Wars & Marvel Disney, Star Wars & Marvel
  • Fremad

    (DVD)

    I Disney og Pixars Fremad får de to tenåringsalvebrødrene Iver og Balder Lettfot en uventet mulighet til å tilbringe ...

    159 kr
    Kjøp

Disney - Informasjon

Disney ble grunnlagt i 1923 av brødrene Walt og Roy O. Disney og ble fort det ledende selskapet innen animasjon for TV og film. Selskapet vokste med suksesser som Silly Symphonies, Snøhvit og askepott og kom snart til å utvide virksomheten utenfor animasjon. I dag omfatter Disneys virksomhet blant annet TV, film, aviser, fornøyelsesparker, musikk, publisering og online-media.

I dag drives selskapet av Administrerende Direktør Robert A Iger. Hoverkontoret ligger i Burbank, California og bedriften omsetter over 30 milliarder dollar per år.

For folket er Disney først og fremst forbundet med tegnefilmene sine og de har igjennom årene hatt en rekke store suksesser som Skjønnheten og Udyret (1991), Løvenes Konge (1994), Robin Hood (1973), Oppdrag Nemo (2003) og Toy Story 3 (2013).

Om Walt Disney
Walt Disney ble født i Chicago Illinois, den 5 Desember 1901. som sekstenåring fikk han et stipend for å studere på the Kansas City Art Institute der han traff Ub Iwerks. Iwerks var akkurat som Disney, interessert i animasjon og sammen dannet de rett etter det sitt første selskap. Selskapets butikker gikk ikke så bra og de gikk fort konkurs. Men Walt hadde fått blod på tann og med broren sin Roy grunnla han i 1923 The Disney Brothers Cartoon Studio.

De første kortfilmene lykkes ikke med å nå ut til folkemengden men når de valgte å sette lyd til den tredje (Steam Boat Willie) var suksessen et faktum. Dette ble fulgt av en rekke fremgangsrike kortfilmer og Disneys navn ble mer og mer etablert i Hollywood. Men Walt var ikke fornøyd. Han hadde fortsatt større planer for selskapet. I 1937 lanserte han den første animerte langfilmer, Snøhvit og de Sju Dvergene.

I 1938 var det den mest inntektsbringende lydfilmen i USA og Walt Disney ble tildelt en hedersoscar (en stor statue og sju små) for hans bidrag til filmkunsten.