Tilbake til start
Men ikke hvis det gjelder din datter

1 / 1

Men ikke hvis det gjelder din datter

Jan Guillou

(1 anmeldelse)
187 kr
Viseadmiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton vender tilbake til Sverige etter tretten år i eksil. Både Hamilton og de nærmeste vennene hans er overbevist om at de aldri skal tilbake i operativ tjeneste igjen. Men det er før katastrofen rammer venneparet
  • Krim, spenning & skrekk, Allmenn skjønnlitteratur
  • Bok
  • Pocket
  • Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
  • Jan Guillou
Les mer
Viseadmiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton vender tilbake til Sverige etter tretten år i eksil. Både Hamilton og de nærmeste vennene hans er overbevist om at de aldri skal tilbake i operativ tjeneste igjen. Men det er før katastrofen rammer venneparet Pierre og Eva Tanguy. Målet befinner seg i Saudi-Arabia.
Sjanger Krim, spenning & skrekk Allmenn skjønnlitteratur
Formater Bok
EAN 9788281431973
Publisher Piratforl.
Innbindning Pocket
Språk Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
ISBN 9788281431973
Læremiddel 0
Serie Hamilton
Størrelse 408
Forfatter Jan Guillou
A

Anonym

For 5 år siden

Jan Guillou har i årenes løp utgitt en lang rekke bøker om karakteren "Carl Gustav Hamilton" I boken "Men ikke hvis det gjelder din datter" får leseren enda ett gjensyn med flere gamle roman-figurer fra Guillou's tidligere bøker. Dette er ett fyldig person-galleri. Alt fra palestinske PLO-medlemmer, svenske journalister, britiske elitesoldater og den franske Fremmedlegionen dukker opp i løpet av handlingen. Men som om ikke det var nok så dukker både Nicolas Sarkozy, Vladimir Putin, George W. Bush og endog ett par mystiske prinser fra kongehuset i Saudi-Arabia opp både her og der. Det ville kanskje ikke blitt noen vanlig Jan Guillou-roman, dersom boken ikke hadde noen veldig overtydelige sympatier og antagonismer heller. Det blir fort veldig åpenbart hva slags meninger og politiske standpunkt forfatteren har. De forskjellige karakterene blir alltid fremstilt i ett svart / hvitt lys. En karakter er enten ondskapsfull og slem, eller så er man bare "snill og god" hele tiden. De slemme figurene er stort sett også ganske dumme og korttenkte. I tillegg gjør de mange latterlige feil hele tiden. Men de "snille heltene" er alltid veldig sterke, fantastiske strateger, og gjør aldri noen feil. Det blir nok litt for lettvint, og handlingen er ofte ikke mer enn ganske middelmådig. Jeg skjønner ikke helt hvorfor denne boken behøver flere hundre sider. En god del unødvendige detaljer og platte diskusjoner mellom karakterene kunne sikkert ha blitt sløyfet.