Tilbake til start
Dagens deals

Se alle produkter

Brobyggerne

1 / 1

Brobyggerne

Jan Guillou

187 kr
Dette er den første boka i Jan Guillous romanserie Det store århundret . Boka handler om de tre farløse brødrene Oscar, Sverre og Lauritz på begynnelsen av 1900-tallet. De blir sendt til Tyskland for å utdanne seg til ingeniører av bergenske velg
  • Antologier & Eventyr, Allmenn skjønnlitteratur
  • Bok
  • Pocket
  • Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
  • Jan Guillou
Les mer
Dette er den første boka i Jan Guillous romanserie Det store århundret.

Boka handler om de tre farløse brødrene Oscar, Sverre og Lauritz på begynnelsen av 1900-tallet. De blir sendt til Tyskland for å utdanne seg til ingeniører av bergenske velgjørere.

Da havet tok både faren og onkelen deres, måtte de tre guttene i det lille fiskeværet på Vestlandet reise inn til Bergen for å prøve å forsørge familien. De tre små repslagerlærlingene viser seg å være uvanlig teknisk begavet og ved hjelp av bergenske velgjørere blir brødrene utdannet jernbane- og brobyggere ved universitetet i Dresden. Planen er at de skal tilbake til Norge for å bidra til det mest storartede norske ingeniørprosjektet noensinne - byggingen av jernbane mellom Oslo og Bergen. Men kjærligheten vender om på alt.

Den ene broren flykter, bedratt og skamfull, til tysk Øst-Afrika. Den andre broren flykter også på grunn av kjærligheten, han ender i London. Bare Lauritz, den eldste, vender tilbake til Norge. Som takk for utdanningen slutter han seg til jernbanebyggingen på Hardangervidda.

I det nye århundret var fremtidsoptimismen stor. Med teknikkens gjennombrudd skulle alle kriger være utryddet. Lite ante man om at verden sto overfor det blodigste og mest dramatiske århundret noensinne.
Sjanger Antologier & Eventyr Allmenn skjønnlitteratur
Formater Bok
EAN 9788281434097
Publisher Piratforl.
Innbindning Pocket
Språk Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
ISBN 9788281434097
Læremiddel 0
Serie Det store århundret
Størrelse 561
Forfatter Jan Guillou
0
Bli den første til å skrive en anmeldelse

Det er ingen anmeldelser