Tilbake til start
Brobyggerne

1 / 1

Brobyggerne

Jan Guillou

(1 anmeldelse)
347 kr
Første bind i ny historisk romanserie! Tre brødre, to verdenskriger, ett århundre. Når havet tar både faren og onkelen deres må de tre guttene Oscar, Sverre og Lauritz i det lille fiskeværet på Vestlandet reise inn til Bergen for å prøve å forsørge f
  • Antologier & Eventyr, Allmenn skjønnlitteratur
  • Bok
  • Innbundet
  • Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
  • Jan Guillou
Les mer
Første bind i ny historisk romanserie! Tre brødre, to verdenskriger, ett århundre. Når havet tar både faren og onkelen deres må de tre guttene Oscar, Sverre og Lauritz i det lille fiskeværet på Vestlandet reise inn til Bergen for å prøve å forsørge familien. Ved en ren tilfeldighet oppdager man at de tre små repslagerlærlingene er uvanlig teknisk begavet. Ved hjelp av bergenske velgjørere utdanner guttene seg til jernbane- og brobyggere. Mange år senere uteksamineres de tre fiskersønnene som diplomingeniører ved universitetet i Dresden. Året er 1901. Meningen nå er at brødrene skal vende tilbake til Norge for å bidra til det mest storartede norske ingeniørprosjektet noensinne - å bygge jernbane mellom Oslo og Bergen. Men kjærligheten snur om på planene. Den ene broren flykter, bedratt og skamfull, til tysk Østafrika, der han likevel havner på en av tidens største jernbaneprosjekter - strekningen mellom Dar es Salaam og Tanganyikasjøen. Den andre broren flykter også på grunn av kjærligheten, men han ender i London. Bare Lauritz, den eldste broren, vender tilbake til Norge. Som gjengjeld for utdanningen slutter han seg til jernbanebyggingen på Hardangervidda. I det nye århundret er fremtidsoptimismen stor. Med teknikkens gjennombrudd skal alle kriger være utryddet. Lite aner man om at verden står ovenfor det blodigste og mest dramatiske århundret noensinne.
Sjanger Antologier & Eventyr Allmenn skjønnlitteratur
Formater Bok
EAN 9788281433601
Publisher Piratforl.
Innbindning Innbundet
Språk Bokmål, Norwegian; Norwegian Bokmål
ISBN 9788281433601
Læremiddel 0
Serie Det store århundret
Størrelse 561
Forfatter Jan Guillou
A

Anonym

For 10 år siden

Interessant, men ganske langdrygt. Guillou tar dog iinteressante perspektiver. Som vanlig bruker han sine protagonister og deres fabelaktighet som motor. Men historisk interessant. Man må bare heve seg litt over de noe platte og endimensjonale beskrivelsene. Språket er ikke helt på topp, jeg mistenker forøvrig at oversetteren ikke har gjort det bedre på veien over kjølen. Konseptet med å skildre 1900-tallet er bra, utførelsen halter. Håper de påfølgende bøkene får flere runder med redaktøren enn denne har hatt... Hvis temaet intersserer deg og du er villig til å se gjennom fingerene med endel er boken lesverdig. Man får innblikk i tidsånden ved forrige århundreskifte, hvordan den hvite man prøvde å "sivilisere" Afrika, absurditeten ved første verdenskrigs utbrudd, samt en forståelse for hvilken bragd Bergensbanen faktisk var.