17.mai

17. mai-fest 17. mai-festDagen da hele Norge står sammen og fokus ligger på glede og stolthet! Det er også dagen for gode tilbud, under har vi samlet kanontilbud vi håper vil falle i smak.

Barnesko

Vis kategoribeskrivelse

Hvorfor feirer man 17. mai?

Det faktum at 17. mai er nasjonaldag i Norge skyldes at kong Christian VIII signert Grunnloven på denne datoen i 1814. Norge hadde lenge vært i union med andre land. Fra slutten av 1300-tallet var Norge i union med Sverige og Danmark, og fra 1536 var landet bare i union med Danmark. Den 17. mai 1814 signerte den danske prinsen Christian Frederik, Grunnloven som ble vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll og han ble da kong Christian VIII av Norge. I mai begynte en kort periode med uavhengighet. Det varte til august samme året da Norge igjen blir tvunget inn i en ny union. Denne unionen varte til 1905, og etter det ble Norge selvstendig igjen.

De første årene etter 1814 ble ikke 17. mai feiret noe særlig. Det var først ved tiårsjubileet i 1824 at det ble offisielle feiringer i blant annet Oslo og Trondheim. I 1836 ble dagen feiret av det norske Stortinget og 17. mai ble den offisielle nasjonaldagen i Norge. I dag er feiringen svært utbredt og 17. mai er en stor festdag i Norge.

Kjøpstips til 17.mai

På CDON.COM finner du klær og sko for hele familien til festlighetene på 17. mai. Kjoler, jakker, sko og pensko. Skal dere grille har vi også et bredt utvalg av griller og grillutstyr.