Østenfor Sol (CD)

Vindrosa

Østenfor Sol
Tips en venn
179 kr
Spare i ny ønskeliste
Du må velge størrelse før du kan legge varen i handlekurven

Forventet leveringstid:  2-4 arbeidsdager

Frakt: 39 kr

Selges av CDON.COM

Dette produktet tilhører og leveres av CDON.COM.

Disc 1

 • 1

  Ola, Ola, Min Eigen Unge

 • 2

  Haavard Hedde

 • 3

  Danse Mi Vise; Gråte Min Sang

 • 4

  Kråkevisa

 • 5

  Bendik Og Årolilja

 • 6

  Den Fyrste Song

 • 7

  I Fjor Gjætt' Eg Geitinn'

 • 8

  Om Kvelden Når Det Mørkner

 • 9

  Eg Ser Deg Utfor Gluggen

 • 10

  Å Kjøre Vatten, Å Kjøre Ved

 • 11

  Jeg Lagde Meg Så Silde

 • 12

  Inga Litimor

 • 13

  Ormen Lange

 • 14

  Heimreise Fraa Sætern


Informasjonen nedenfor er levert fra CNET. CDON.COM kan ikke garantere at informasjonen er korrekt.
Artist: Vindrosa Tittel: Østenfor Sol
Label: Vagabond Music Selskap: MUSIKKOPERATØRENE AS (MO)
Format: CD Utgivelsesdato: 2011-02-18
Forventet leveringstid: 2-4 arbeidsdager Katalognr: VM001
EAN: 7090027430013
Informasjonen nedenfor er levert fra CNET. CDON.COM kan ikke garantere at informasjonen er korrekt.
Antall anmeldelser: 1 Gjennomsnittsvurdering: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Dagladet v/Øyvind Rønning gir terningkast seks og skriver:

Slik har du ikke hørt norske folkesanger før
Vindrosa lar norske folkesanger møte rytmer fra Asia og Afrika - og får Håvard Hedde til å bli eksotisk.

Vindrosa, med utspring i Stavanger-området, har med «Østenfor sol» skapt et eksotisk eventyr av ei plate ved å følge en god idé helt til mål — uten å fire på noe punkt.

Samtidig har mennene bak skapt en plattform for et nytt, stort sangtalent, Stina Kjelstad (21), opprinnelig fra Toten — som ikke skal være lei seg for at hun minner om Gåtes Gunhild Sundli. Kanskje har de også fått Dag Sindre Vagle (35) fra gruppa Helldorado til å forstå at han like godt kan synge på norsk.

Begge gjør en formidabel innsats på «Østenfor sol» — bare hør Kjelstad i «Eg ser deg utfor gluggen» eller Vagle i Arnulf Øverlands «Om kvelden når det mørkner» — eller begge to i «Jeg lagde meg så silde» og «Inga Litimor».

Jordomseiling
Fødselshjelperne er drevne folk fra bransjen, om enn ikke de siste åra. Det har sin naturlige forklaring. Den rutinerte musikkprodusenten Sverre Erik Henriksen er etter en fire års tid på jordomseiling åpenbart sulten på å ta opp igjen faget, og han starter med seg sjøl — kanskje inspirert av lyder han plukket opp underveis.

Men han er ikke aleine. Som co-produsent og -arrangør har han sin gamle kollega fra bandet Nøkken (de med «Om det ikkje går buss» fra 1981), forskningsjournalist og forfatter Bjørn Vassnes. Norske folkesanger
Gruppa har rett og slett tatt for seg den norske sangskatten og sendt den ut i verden — og kledd opp sangene på nytt. Rammeverket, eller kroppen, er tradisjonelle instrumenter som kontrabass, keyboard, gitarer og perkusjon, mens det velsmakende krydderet består av iransk dulcimer og tromme (santoor og daf), portugisisk guitarra, klezmerklarinett, vestafrikansk djembe (tromme), irsk blikkfløyte og innslag av marokkansk sang. Verdensmusikk
Nyinnspillinger av gamle folkesanger er gjort mange ganger før, med Herborg Kråkeviks «Kråkeviks songbok» som den største salgssuksessen, men aldri på denne måten. De norske og innvandrede musikerne framfører norske folkesanger som om de var født i helt andre kanter av verden, og resultatet er et fabelaktig stykke «verdensmusikk». Det er ikke gjort store inngrep, det som er gjort føles bare så riktig. Sivle og Øverland
Det er kanskje derfor man blir litt satt ut av styrken og den nye magien i tradisjonelle sanger som «Ola, Ola, min eigen unge», «Håvard Hedde», «Ormen Lange», «Å kjøre vatten, å kjøre ved», middealderballaden «Bendik og Årolilja» og Per Sivle og Lars Søraas' «Den fyrste song». Det er selvfølgelig her produsentene kommer inn — og de spiller dessuten en rekke instrumenter sjøl. Henriksen har produsert artister som Steinar Albrigtsen (blant annet storselgeren «Alone Too Long»), Anne Grete Preus, René Andersen, Lillebjørn Nilsen og Jan Magne Førde i tillegg til Nøkken — og spilt og skrudd lyd på enda flere produksjoner.

«Østenfor sol» er den sterkeste søknaden jeg kan tenke meg overfor artister som er lystne på å tenke nytt, og trenger hjelp på veien.

Tips en venn

Delbetaling

Dette produktet kan delbetales med følgende alternativ:

 • 124 kr /måned - 6 måned, 0% rente (295 kr etableringsgebyr, 45 kr fakturagebyr)
 • 85 kr /måned - 12 måned, 0% rente (295 kr etableringsgebyr, 45 kr fakturagebyr)
 • 62 kr /måned - 36 måned, 9.99% rente (395 kr etableringsgebyr, 45 kr fakturagebyr)

Kostnadsberegningen inkluderer ikke ekspedisjonsavgift og faktureringsavgift.

Velg delbetaling som alternativ i kassen.

Effektiv rente - Eksempel på effektiv rente p.a for trukket kreditt, jf kredittforskriften § 8: 1 000 kr - 179%, 10 000 kr - 37,4%, 20 000 kr - 31,4%

Mer informasjon »