Nettbrett med Android


På jakt etter nettbrett med Android? Da har du kommet til rett sted! På CDON.COM har vi bredt utvalg av de beste nettbrettene som kjører Android. Før du handler, kan det være lurt å tenke gjennom hva du skal bruke nettbrettet til. Er det til jobbruk? Kanskje mest til barna? Eller bare til å surfe på? Det finnes modeller til alle slags bruk. » Les mer her om du vil vite mer om hvordan du skal velge!
 
 

Hva skiller Android nettbretts?

Det finnes utallige nettbrett som kjører med operativsystem fra Android, og som fyller ulike funksjoner. Store, små, raske og lette – du finner alle slags varianter og merker på markedet. De minste modellene pleier å være cirka 7 tommer, og de er praktiske når du vil ha en skjerm som er litt større enn telefonen, men samtidig enkel å bære med seg. De største er på 12–13 tommer og blir gjerne kalt hybrider – de regnes som en mellomting av bærbare pc-er og nettbrett. Til deg som bruker nettbrettet mest som arbeidsverktøy, er disse midt i blinken.

Hva skal jeg lete etter?

Når du skal velge nettbrett, bør du tenke gjennom hva du skal bruke det til. Er det til deg? Skal det være barnas nettbrett, eller skal du kunne bruke det til jobbing? Prisene varierer fra noen hundrelapper til noen tusen. Hvis du vil ha maksimal fleksibilitet og kunne bruke nettbrettet overalt, anbefaler vi å kjøpe brett med støtte for sim-kort. Da er du ikke avhengig av trådløst nett, men kan surfe overalt – akkurat som med telefonen. Hvis du bare vil bruke det hjemme, kommer du langt med et brett som kan kobles til det trådløse nettverket.

Hvis nettbrettet er til barna, kan det være fint med litt mindre skjerm, som er god å holde i. Et godt tips er å kjøpe støtdempende og gjerne også vannavvisende omslag til brettet, så slipper du å være redd for at det skal gå i stykker. Det finnes mange barnevennlige apper utviklet for Android, som du kan laste ned. Det er også mulig å ”barnesikre” nettbrettet og dermed begrense faren for at barna skal havne på uheldige sider når de er på nettet.

Nettbrett med Android egner seg godt til jobbruk, og da kan du gjerne velge en modell med litt større skjerm (9–11 tommer), slik at du kan lese dokumenter med liten skrift. Noen modeller leveres med tastatur, og ellers kan du enkelt kjøpe det ved siden av hvis du foretrekker å skrive mer fritt.

Det kan være en fordel å velge samme merke som du har på telefonen. De fleste produsenter bygger nettbrett og smarttelefoner på samme måte, og dermed blir det enklere å veksle mellom dem.