Informasjonskapsler

Cookies

 

Hva er informasjonskapsler?

CDONs nettsted bruker informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin. Informasjonskapsler gir CDON muligheten for å følge med hva besøkende på nettstedet vårt gjør og brukes for å få vårt nettsted til å fungere, eller fungere mer effektivt samt å gi informasjon til CDON som eier av nettstedet. Tabellen nedenfor forklarer hvilke informasjonskapsler vi bruker, hvorfor og hvor lenge de lagres på brukerens datamaskin.

Det finnes to hovedtyper av informasjonskapsler: permanente informasjonskapsler som forblir på datamaskinen for en spesifisert periode før den slettes, og økt-informasjonskapsler som lagres midlertidig i minnet til datamaskinen når du besøker en nettside. Økt-informasjonskapsler forsvinner når du lukker nettleseren.

Informasjonskapsler kan sendes til deg fra det nettstedet du besøker (såkalte førstepart) eller fra en annen organisasjon som leverer tjenester til webområdet du besøker, for eksempel analyse- og statistikkselskaper (såkalte tredjeparts-informasjonskapsler).  For å forbedre din opplevelse av nettstedet vårt tillater CDON informasjonskapsler fra en tredjepart. Tredjeparts informasjonskapsler er satt inn av tredjeparter og anvendes deretter. For mer info om deres bruk, se erklæring om informasjonskapsler for det enkelte selskapet.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?

CDON bruker informasjonskapsler til å forbedre nettstedet for besøkende, f.eks ved å:

  • tilpasse nettstedet til besøkendes preferanser, valg og interesser,
  • hjelpe besøkende å holde oversikt over hvilke varer som er lagt i handlekurven,
  • håndtere kjøp,
  • sikre at brukeren er logget inn på nettstedet og dermed trenger ikke å logge på hver side de besøker,
  • kunne tilpasse tjenestene våre slik at hver besøkende får relevant reklame, og
  • for å kunne oppfylle våre forpliktelser for kjøp.

Permanente informasjonskapsler brukes til å lagre personlige innstillinger på CDON slik at de slipper å endre ulike valg hver gang han eller hun besøker nettstedet samt å tilpasse og gjøre informasjon og markedsføring så relevant som mulig for den aktuelle kunden. Øktinformasjonskapsler brukes blant annet for å kunne registrere statistikken på bruken av nettstedet. En mer detaljert beskrivelse for de respektive informasjonskapslene finner du i tabellen nedenfor.

Samtykke til informasjonskapsler

Ved å tillate informasjonskapsler på CDONs nettsted og/eller ved å bli medlem av CDONs kundeklubb, og derfor aksepterer CDONs retningslinjer for personvern godtar du behandlingen av informasjonskapsler slik det er angitt i denne erklæringen.

Hvis du ikke godtar informasjonskapsler, kan du slå av informasjonskapslene i din nettlesers sikkerhetsinnstillinger. Du kan også stille inn nettleseren din slik at du får en melding hver gang CDONs nettsted prøver å plassere en informasjonskapsel på datamaskinen din. Leseren kan også slette tidligere lagrede informasjonskapsler, se nettleserens hjelpesider for mer informasjon. Husk at kan du manuelt slette informasjonskapsler fra harddisken.

Merk at hvis du velger ikke å godta informasjonskapsler, vil du ikke kunne foreta kjøp på nettstedet og noen funksjoner på nettstedet kan slutte å fungere korrekt og andre tjenester vil ikke bli ytet.

Om du navigerer på nettstedet uten å være innlogget vil CDON innhente anonym informasjon om deg gjennom informasjonskapsler. Hvis du deretter logger på brukerkontoen din vil de anonyme dataene bli koblet til deg for å kunne gi deg en best mulig brukeropplevelse på nettstedet. Hvis du ikke logger inn vil informasjon ikke kobles til deg, men fortsette å være anonym.

Klikk her for mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Hvordan slette informasjonskapsler?

Hvis du ikke ønsker å bruke informasjonskapsler kan du skru de av i nettleserinnstillingene og/eller ved å justere valgene ved hjelp av verktøy som vises på skjermen når du besøker nettstedet for første gang og når du trykker på lenken til denne informasjonkapselerklæringen.

Du kan også stille inn nettleseren din slik at du får beskjed hver gang CDONs nettsted prøver å plassere en informasjonskapsel på datamaskinen din. Du kan også bruke nettleseren til å slette tidligere lagrede informasjonskapsler.

Hvordan du sletter informasjonskapsler kommer an på hvilken nettleser du bruker.

Hvis du bruker en PC, kan slette informasjonskapsler ved å bruke [CTRL] + [SHIFT] + [Slett].

Hvis det ikke fungerer, eller hvis du bruker en MAC, kan du klikke på koblingen for den nettleseren du bruker:

Hvilke informasjonskapsler anvender CDON?

Klikk herfor å se hele listen over våre informasjonskapsler.