Tilbake til start

Nordens største markedsplass

Leveranser nær deg

Hos oss kan alle gjøre en bra deal

Trygg e-handel siden 1999

Stekepanne Støpejern, 28 cm
Stekepanne Støpejern, 28 cm
Stekepanne Støpejern, 28 cm
Stekepanne Støpejern, 28 cm

1 / 4

Stekepanne Støpejern, 28 cm

303 kr

-32%

Rek pris. 446,05 kr
Stekepanne i støpejern fra svenske Nordwik. Støpejernspanner er godt egnet til steking av mange forskjellige råvarer og retter.Den er laget av kun støpejern og har ingen belegg som kan gå i stykker. Med rett behandling kan Nordwiks støpejerns panne b
Les mer
Stekepanne i støpejern fra svenske Nordwik. Støpejernspanner er godt egnet til steking av mange forskjellige råvarer og retter.Den er laget av kun støpejern og har ingen belegg som kan gå i stykker. Med rett behandling kan Nordwiks støpejerns panne brukes livet ut og videreføres til neste generasjon. Et slitesterkt materiale som man kan stole påStøpejern blir bare bedre jo mer det brukes. En helt ubehandlet støpejernspanne har en tendens til å brenne fast mat ved første bruk. Derfor har Nordwik styrket pannene med et tynt lag med matolje før levering. Likevel anbefaler vi å bruke rikelig med olje/fett de første gangene du bruker pannen. Etterhvert som du bruker den vil du merke at pannens naturlige fettbelegg blir bedre og bedre.Steking og temperaturerMaterialet tåler virkelig høye temperaturer og takket være tykkelsen på produktet holder varmen seg på en riktig god måte.  Pannen er derfor utmerket om du raskt vil steke en fin kjøttbit på høy varme. Den fungerer også like bra til pannekaker eller hva enn du vil steke. Den kan også brukes i stekeovnen om ønskelig. Tips:- Gryteretter med ingredienser som har høy surhet (vin, sitron, tomat osv.) Og som krever lang matlaging, lages best i en annen gryte som for eksempel Emaljert Støpejerns gryte fra Nordwik. Syren og tiden i kombinasjon gjør at retten kan få en bismak av jern om man bruker gryten uten emalje. Det er absolutt ikke farlig, men smaksmessig ikke like godt. - Vær tålmodig når du steker protein som for eksempel egg og kjøtt. Til å begynne med setter proteinet seg fast i pannen, men så snart millard-effekten setter inn og har gitt råvaren en stekeoverflate, slipper den av seg selv. Så prøv å ikke snu for tidlig, men la kjelen gjøre jobben for deg. Rengjøring og lagringEn støpejerns gryte skal aldri vaskes i oppvaskmaskin, og aldri med vaskemiddel. Det naturlige belegget som oppstår ved steking med smør og olje er viktig for at pannen skal beholde sine fine stekegenskaper. Vask den kun med varmt vann og tørk med kjøkkenpapir. Når den står ubrukt skal den holdes tørr. Skulle du måtte bruke oppvaskmiddel for å gjøre den ren kan du alltids smøre den inn igjen for at den skal bli som ny. En god måte er å gni den inn med litt matolje, sett den i ovnen på høy varme, la den kjøle ned, gni inn enda et lag med olje og deretter inn i ovnen igjen. Gjenta minst 3-4 ganger.
0
Bli den første til å skrive en anmeldelse

Lignende produkter