Kjøkkenmaskiner for jus & vann

Her finner du råsaftsentrifuger og juspresser til pressede priser. Men også et stort utvalg av ismaskiner, kullsyremaskiner og vannkokere. Vi snakker gode kjøkkenmaskiner som forenkler hverdagen, helt enkelt. Les mer om hvorfor disse kjøkkenmaskinene er så gode...

Nyttige og økonomiske kjøkkenmaskiner

Det herlige med disse husholdningsapparatene, er at de klarer å være nyttige og økonomiske samtidig! Med en jusmaskin hjemme slipper du å kjøpe dyr jus i butikken hver gang du er sugen på et vitaminkick. Dessuten er egenpresset jus stort sett sunnere enn den du finner i butikkhyllen. For deg som liker vann med kullsyre til maten, er det billigere å lage sitt eget kullsyrevann i kullsyremaskinen enn å daglig kjøpe flasker på butikken – og behageligere er det også. Og om det er som man sier, at tid er penger, da er ismaskinen et godt kupp, ettersom den leverer isbiter på mindre enn ti minutter. Også vannkokeren sparer tid, siden den vanligvis gjør jobben raskere enn kokeplaten. Føles det ikke bra når man oppnår flere bra ting på en og samme tid?


Juspresse eller råsaftsentrifuge

Den store forskjellen mellom en juspresse og en råsaftsentrifuge er at du får jusen din gjennom rotasjon med råsaftsentrifugen og ved å presse råvaren med juspressen. Begge gir deg en fersk og god jus, fylt med vitaminer og sunne saker. Så hvilken jusmaskin skal du da kjøpe? Vi skal vise deg noen fordeler og ulemper med begge her, men når alt kommer til alt, er det en smakssak som du må avgjøre ut fra ditt behov og dine ønsker.

En stor fordel med råsaftsentrifugen er fleksibiliteten i at den håndterer de fleste frukter og grønnsaker. Det går raskt og krever veldig lite anstrengelser av den som tilbreder jusen. Med noen råsaftsentrifuger trenger du ikke engang å skjære frukten i biter før du legger den ned i sentrifugen. Ulempene med råsaftsentrifugen er at den oftest er større og mer klossete, dyrere og mer høylytt enn en juspresse.

Med juspressen har du fordeler som at den vanligvis er mindre og mer smidig, relativt stillegående, og at den vanligvis er billigere enn en råsaftsentrifuge. Derimot er en tradisjonell juspresse mer begrenset til hvilke typer frukt du kan presse - mange holder seg til å være sitruspresser og presser bare sitrusfrukter.

Noe som derimot bør nevnes i debatten, er det relativt nye påfunnet «slowjuser». Denne jusmaskinen koster mer enn en tradisjonell juspresse, men du har ubegrensede muligheter til å lage jus av frukt og grønt, og du får ut betydelig mer jus, ettersom saften presses langsomt. Akkurat som juspressen, er en slowjuser oftest relativt stille når den arbeider. Ulempene med en slowjuser er omtrent de samme som nevnes med råsaftsentrifugen her - dvs. at den kan koste ganske mye, og den er vanligvis relativt stor og klossete. Håper våre tips hjelper deg med å velge den beste jusmaskinen for deg. Lykke til!