Miksere, Blendere & El-visper

Å lage din egen frokostsmoothie, bake din egen kake eller eksprimentere med egne sauser - akkurat sånn som du vil ha det, og akkurat når du vil ha det, det er det du får ut av en god mikser. El-vispen fikser både kremen og marengsen, så den blir akkurat passelig tykk og luftig. En god stavmikser tar seg av de fleste utfordringene i kjøkkenet, med funksjoner som å rive, dele, kutte, mose og vispe. Og en god blender hjelper deg med alt fra smoothies og sauser til å knuse is. Les mer om hvilken mikser som er best...

Mikser, blender og stavmikser – hva er hva?

Det kan være vanskelig å vite hva man skal kjøpe når produktene er så like hverandre, men samtidig så ulike. Derfor begynner vi med å sortere begrepene og funksjonene.

Mikser er et vanlig begrep som brukes både for blendere og stavmiksere. Og det er egentlig ikke så rart, ettersom begge produktene har som oppgave å mikse dine råvarer. Se derfor er mikser en generell beskrivelse av alle produktene som gjør akkurat dette, uavhengig av form og tilnærming. En blender består av en beholder som settes fast på en motordreven bunn med kniver. Og en stavmikser, også kalt en miksestav, er en stav med motordrevne, roterende kniver i den ene enden.


Blender eller stavmikser - hvilken skal man velge?

En blender er et utmerket hjelpemiddel å ha hjemme om du elsker å lage egne smoothies og milkshaker. Den fungerer godt med væsker og med fryste og ferske frukter og grønnsaker. Mange blendere kan dessuten knuse is, noe som også gjør den praktisk som drinkblander. Et godt parameter å se etter når du skal velge blender, er motoreffekten. Den kan i mange tilfeller være avgjørende for hvor fleksibelt apparatet er. Høy effekt innebærer oftest flere bruksområder. Det er viktig å være bevisst på at blenderen er en relativt stor mikser, noe som kan være en utfordring i mindre kjøkken med få overflater og oppbevaringsrom.

En stavmikser er et fleksibelt kjøkkenverktøy med mange egenskaper og funksjoner. Ettersom stavmikseren kun består av en gripevennlig stav, fungerer den utmerket til å mikse supper, puréer og sauser direkte i kasserollen. Når du kjøper en stavmikser, er det vanlig at flere tilbehør følger med i pakken, noe som utvider mikserens bruksområder til også å hakke, rive, vispe og kna. Det er viktig å tenke på at stavmikseren er nettere enn en blender, og derfor egner seg best til mindre kjøkkenoppgaver.

Lykke til med å velge riktig mikser!