Kjøttkvern

Med en kjøttkvern i hjemmet kan du kverne din egen kjøttdeig og gi matlagingen ditt eget preg helt fra begynnelsen. By på egne pølser eller hamburgere – hjemmelagd fra grunnen og med din egenkomponerte smak. Kjøttkvernen skaper spennende muligheter i kjøkkenet og gir deg samtidig kontroll over kjøttdeigens innehold og fremstilling, da det er du selv som kverner den. Her på CDON.COM finner du både manuelle og elektriske kjøttkverner med tilbehør som pølsestappere, stappere og tilbehør til å lage egne fylte kjøttboller. Les mer om hvordan du velger rett kjøttkvern...

Velg rett kjøttkvern

Å velge rett kjøttkvern blir enklest om du først har oversikt over bruksområdene og behovene dine.

Vi har større kjøttkverner som maler opptil 3kg kjøttdeig per minutt og mindre kjøttkverner med mindre kapasitet, men som er nettere og lettere å oppbevare. Om du liker å lage mye mat og vil kverne større mengder deig om gangen bør du velge en ordentlig kjøttkvern med stor kapasitet. En stor kjøttkvern kan derimot være vanskelig og upraktisk å oppbevare når den ikke brukes og passer derfor best i et kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter, alternativt at den alltid står fremme og brukes til daglig matlaging. En liten kjøttkvern er enklere å oppbevare, men har også mindre kapasitet. Derfor passer den bedre for deg som ikke kverner store mengder kjøttdeig om gangen og som vil rydde bort kjøttkvernen mellom matlagingen.


Hva kan du kverne i kjøttkvernen?

Det som setter grensene for hva du kan kverne i kjøttkvernen er maskinens tilbehør og fantasien din. Foruten kjøtt kan kjøttkvernen også kverne fisk, frukt og grønnsaker. Du har altså muligheten til å lage alt i fra dine egne pølser og hamburgere til spennende retter av fiskedeig eller grønnsaker. Skal du lage egne pølse bør du ha oversikt over tilbehøret som følger med kjøttkvernen, som for eksempel pølsehorn.

Lykke til med å finne rett kjøttkvern!