Perkulator

Det fine med perkulatoren (også stavet perkolator) er at den koker kaffe ved hjelp av en flere hundre år gammel metode, noe som nesten gir den en eksklusiv særstilling blant alle innovative og multifunksjonelle moderniteter på kjøkkenet. Hos oss på CDON.COM kan du kjøpe perkulatorer med lekkert design og bra funksjoner til en rimelig pris. Les mer om hvordan du koker kaffe med en perkolator...
 

Slik fungerer perkulatoren

Det som kjennetegner kaffekokingen i en perkulator, er at vannet passerer gjennom kaffen flere ganger, om og om igjen helt til vannet har nådd kokepunktet. Av sikkerhetshensyn slås perkolatoren automatisk av etter en viss periode, men ofte holder kannen kaffen varm i opptil en time etter avstengning.

Slik bruker du perkulatoren

Det er egentlig ikke spesielt komplisert å koke kaffe i en perkulator, men hvis du aldri har brukt en slik tidligere, er det ikke helt opplagt at du forstår hvordan den fungerer. Derfor går vi gjennom noen grunnleggende trinn som kan være bra å vite om.
  • Les alltid gjennom bruksanvisningen for hvordan akkurat din perkulator skal brukes. Da har du de beste forutsetningene for å lage skikkelig god kaffe.
  • Grovmalt kaffe, eller pressokaffe, anbefales som oftest for perkulatoren. Dette siden vannet er i kontakt med kaffen flere ganger over lengre tid.
  • Fyll kannen med kaldt vann – varmt vann forkorter prosessen siden vannet koker raskere. Hell aldri i mer vann enn den oppgitte maksgrensen.
  • Når kaffen er klar, slås perkulatoren automatisk av og holder kaffen varm i en viss periode etterpå.
  • Etter hver trakting skal perkulatoren og tilhørende deler vaskes med varmt vann.

Kjøp din perkulator i dag og se frem i mot mange herlige kaffestunder!