Frityrkoker

Med en frityrkoker i hjemmet trenger du ikke å lengte til favorittrestauranten din for å glede deg over fritert mat. Du kan enkelt fritere hjemme, akkurat slik du får maten servert på restaurant. Vi har frityrkokere som friterer med olje, og vi har modeller som friterer uten olje – uansett hvordan du ønsker å fritere maten din, finnes muligheten her hos oss på CDON.COM. Få noen gode tips om fritering...

Fordelen med å fritere i en frityrkoker

En stor fordel med å fritere i en frityrkoker istedenfor i en kasserolle er at det gir et sikrere alternativ. Frityrkokeren har en termostat som sørger for at oljen varmes opp til riktig temperatur. I kasserollen kan oljen derimot lett bli for varm og ta fyr. Hvis du velger en frityrkoker som kun trenger en liten mengde olje, eller ingen olje i det hele tatt, blir det dessuten sunnere å fritere maten din i en frityrkoker.

Frityrkoker uten olje

Det kan høres merkelig ut med en frityrkoker uten olje, siden fritering jo nettopp betyr at maten dyppes i olje. Med dagens innovasjonsteknologi finnes det derimot frityrkokere som ved hjelp av hurtigsirkulerende varmluft gir deg sprø pommes frites helt uten tilsatt olje. Den største fordelen når du dropper oljen er at maten blir sunnere – vi har oljefrie frityrkokere som gir pommes frites med opp til 80% mindre fett enn når du friterer med olje. En annen fordel med frityrkokere uten olje er at friteringen går raskere, siden det ikke finnes noen olje som skal varmes opp.

Bra funksjoner hos en frityrkoker

Hvis det blir for anstrengende å bruke et husholdningsapparat, blir den lett stående og samle støv. Vi synes at en frityrkoker fortjener bedre enn som så, og vil gjerne løfte frem en rekke smarte funksjoner som du finner hos enkelte frityrkokere, og som gjør det mye enklere å bruke dem. Justerbar temperaturkontroll og timer er to viktige egenskaper som gjør resultatet bryet verdt. Ved at du enkelt kan stille inn temperaturen og friteringstiden som din matrett trenger, har du garantert et godt måltid å se frem imot. Hvis frityrkokeren har en indikatorlampe eller lydindikator, får du vite akkurat når friteringen er klar, og kan fokusere på helt andre ting mens frityrkokeren gjør jobben. En annen praktisk egenskap å se etter er om frityrkokerens deler kan vaskes i maskin. Det blir så mye lettere å vaske alt hvis du slipper å gjøre det for hånd. Det kan være bra å velge en frityrkoker med oppbevaring av ledninger hvis frityrkokeren skal stå fremme, siden ledninger lett kan bidra til å gi et rotete inntrykk. Det finnes også frityrkokere laget i høyden istedenfor i bredden – hvis frityrkokeren skal stå fremme på en mindre overflate kan også dette være en bra egenskap å ta med.

Kjøp en frityrkoker med de riktige funksjonene for at den skal oppleves som praktisk i bruk – da får du mest valuta for pengene. Funksjonene finner du i frityrkokerens produktbeskrivelse. Lykke til!