Brødristere, Raclette- & Smørbrødgriller

Her hyller vi enkeltheten ved en skive ristet brød, det praktiske ved en hurtiggrillet panini, og det sosiale ved å grille maten direkte på bordet sammen med gjestene. Hos oss på CDON.COM finner du brødristere, smørbrødgriller og raclettegriller – enkle, praktiske og sosiale husholdningsapparater hjemme på kjøkkenet ditt. Les mer om hva som utgjør en bra smørbrødgrill...

Raclettegrill

Utgangspunkt for å velge riktig smørbrødgrill

Start med å tenke gjennom om det er klassiske, trekantformede toast du liker å lage, eller om du ønsker muligheten til å grille andre brødtyper som panini, ciabatta og bagels med smørbrødgrillen din. Med dette utgangspunktet blir det enklere å velge smørbrødgrillen som passer dine behov best.

Hva er en bra smørbrødgrill?

Hvordan du liker toasten din og hvilke praktiske egenskaper du foretrekker, er avgjørende for hva en bra smørbrødgrill innebærer for akkurat deg. Vi har samlet en rekke egenskaper her som ofte utmerker seg litt ekstra hos en effektiv smørbrødgrill.

Siden smørbrødgrillen har ledninger og knapper, vil man helst slippe å vaske den med vann. Derfor er det bra om grillen er enkel å rengjøre med bare tørkepapir når jernet er avkjølt. Griller med non-stick-plater støter bort fettet og gjør kjøkkenapparatene ekstra lette å tørke av. Et annet alternativ til lettvint rengjøring er om grillplatene kan fjernes og vaskes i maskin.

For mange kan smørbrødgrillen også handle om oppbevaring, og da er det bra å se på størrelsen. En nett grill kan være et smartere kjøp dersom man allerede har for mange gjenstander på kjøkkenet. Hvis man er mange i familien, kan kanskje en større smørbrødgrill med muligheten til å lage flere skiver være å foretrekke. Det finnes smørbrødgriller som kan plasseres vekk i høyden – kanskje er dette oppbevaringsløsningen for deg?

Sikkerheten kan også være en viktig faktor ved valg av smørbrødgrill. Sklisikker fot – også kalt non-slip-føtter, med indikasjonslamper som viser når grillen er påslått og når den er klar til bruk, håndtak som holdes avkjølt under bruk og lokk med sikkerhetslås. Disse egenskapene kan du holde utkikk etter hvis du vil føle deg ekstra trygg når du griller brødskivene dine.

Vi håper tipsene våre hjelper deg med å finne riktig smørbrødgrill!