Kjøp TV-serien Vikings på Blu-ray & DVD

Vikings - Sesong 5: Vol 2

 

Vikings - Informasjon

I serien er Ragnar Lothbrok en uredd og selvstendig kriger som i følge legenden er en direkte etterkommer av Odin. Vi får følge hvordan han sliter med koblingen av de gamle gudene og den nye kristendommen som spres gjennom Europa samt hvordan Ragnar søker seg vestover for å finne nye jaktmarker. Vikings er til største del innspilt på Irland og den har blitt inspirert av virkelige historier om Ragnar Lothbrok, en ukjent viking som på 800-tallet plaget både England og Frankrike under sine røvertokter.

Manusforfatterne har tatt seg en del friheter med den nordiske historien og har i stedet valgt å fokusere på å bygge opp troverdige karakterer og miljøer som skal fungere i ett moderne tv-drama. Med overbevisende actionsener og en episk historiefortelling har Vikigs raskt blitt en ny publikumsfavoritt.

Vikings er ekstra spennende for oss i Norge. Vi kan kjenne igjen noen av historiene om vikinger og de norrøne gudene. Thorbjørn Harr spiller Jarl Borg som har blitt kåret til Norges mest sexy mann 2014.

Serien har allerede etter to sesonger blitt nominert til over 16 priser verden over og har vunnet seks. Sesong 3 er på vei og den første episoden skal vises våren 2015 på amerikanske History Channel.