Kjøp Beck-filmene på DVD & Blu-ray

Beck 38 - Djävulens advokat: Trailer

Beck 38 - Djävulens advokat

Beck 38 - Djävulens advokat

Beck 37 - Utan nåd

Beck 36 - Den tunna isen

Beck 35 - Ditt eget blod

Filmbokser

Uavhengige filmer med Gösta Ekman

Alel Beck-filmer

Beck - Information

Beckfilmene har definitivt fått en spesiell plass i de fleste svenskers hjerter. Filmene er basert på Sjöwall/Wahlöös rollefigur Martin Beck som siden 1967 har dukket opp i en mengde ulike filmer. Den kjente politikommissæren Martin Beck løser sammen med sin høyre hånd Gunvald Larsson en rekke mysterier i kriminelle kretser og lykkes med nød og neppe å oppklare saker mens vi holder pusten. 


Den første filmen som ble utgitt ved navn Lockpojken ble snart en suksess. Mye takket være sitt generøse budsjett men også fordi man valgte velkjente og flinke skuespillere som leverte. I mange av de seneste beckfilmene finner du kjente skuespillere som Peter Haber i hovedrollen, Michael Nyqvist, Per Moberg og en rekke andre kjente ansikt.

Gunvald Larsson
De to skuespillerne som tolket Gunvald Larsson flest ganger er Rolf Lassgård, som spilte rollen i de seks filmene fra 1993 med Gösta Ekman som Martin Beck, og Mikael Persbrandt i filmene med Peter Haber i tittelrollen. Gunvald er en unik rolle som ofte er på grensen til brutal når han jager mistenkte i jakten på det, som ifølge ham, er rettferdig.

Naboen i Beck
En av de mest populære rollene i Beckfilmene etter Gunvald Larsson har kommet for å bli Martin Becks nabo. Naboen som egentlig heter Valdemar har stadig på seg en støttekrage på grunn av en nakkeskade som gjorde at han ble pensjonist tidlig. Mest kjent og likt er han nok for replikken: "ska du ha en stänkare". Valdemar gjør ofte narr av Martin Beck men virker i bunn og grunn å sette pris på han ettersom han stadig passer på å tilbringe tid sammen med han.