Mus

I vårt store sortiment av mus fra ledende leverandører finner du alt fra kontormus, trådløs mus, ergonomisk mus og gamingmus til spill. Lasermus eller optisk mus? Usikker på hva som passer deg? » Les mer

Når man velger datamus for første gang, skal du stille deg spørsmålet: Hva skal den brukes til? Prisene varierer veldig mellom forskjellige mus. Er bruksområdet bare å surfe, trenger man for eksempel ikke å kjøpe noen av de dyrere musene.

Mus med ledning eller trådløs mus.

En trådløs mus kan anbefales om man sitter langt fra datamaskinen og arbeider, eller om man vil slippe ledning når man for eksempel er ute og reiser. Responstiden på en trådløs mus er normalt noe lengre enn for en mus med ledning, så for den som skal spille spill, anbefales først og fremst mus med ledning for Gaming. For å optimere rekkevidden på en trådløs mus kan man velge en datamus med Bluetooth, som har en rekkevidde på rundt 10 meter.

Datamus for bærbar datamaskin.

Alle mus med USB-tilknytning kan brukes til en Laptop. Det går også bra å bruke en USB-mus med PS/2-tilknytning om man har en PS/2-omformer som tilbehør. Ettersom man ofte reiser og vil holde seg portabel med sin bærbare datamaskin, har produsenter som Logitech, Microsoft og Trust kompakte datamus som er enkle å transportere i datavesken og ikke tar mye plass.

Datamus for Gaming.

Datamus for spill krever mer avansert teknikk enn en mus som er ment for normal bruk. Les mer om mus til gaming her.

Ergonomisk datamus.

Sitter man mye foran datamaskinen og surfer eller jobber, kan det være bra å kjøpe en ergonomisk mus for å unngå såkalt «musearm». På CDON.COM finnes et stort utvalg av ergonomiske datamus [länk?] fra blant annet Logitech og Microsoft. Man kan også kjøpe håndleddstøtte til datamusen [länk?] som tilbehør. Også dette kan forhindre eller forebygge «musearm».

Musematte.

En musematte gjør at musen presterer bedre enn på et ujevnt underlag. Uansett om man bruker en lasermus eller en optisk mus, bør man alltid ha en musematte som tilbehør.