Harddisker

Kjøp harddisk online fra CDON.com. Alltid gode priser og rask levering i Nordens største varehus.

Hos oss finner du harddisker (HDD) for alle behov. Enten du vil øke lagringsplassen i datamaskinen, lage din egen sky med en NAS eller du trenger backup. Hos CDON.com finner du harddisker fra velkjente leverandører som WD (Western Digital, Seagate, Toshiba og HGST (Hitachi Global Storage Technologies). Usikker på hva du skal velge? Vi hjelper deg! 
» Les mer

Tilbehør

Velg riktig harddisk

Lagringsplass

Det første man må tenke på ved valg av harddisk er lagringsplassen. Jo flere og tyngre filer du skal lagre på harddisken, desto større lagringsplass bør du kjøpe. Hvis harddisken er tenkt å lagre noen bilder og et par dokumenter, trenger du sannsynligvis ikke en harddisk med 4 TB plass. Et godt råd er alltid å velge en harddisk med mer plass enn man trenger akkurat der og da, slik at man har plass i fremtiden også.

Velg riktig harddisk for formålet

I dag finnes det et hav av ulike harddisker for ulike formål. Hvis harddisken skal brukes til å installere et operativsystem, anbefales en harddisk med høyere rotasjonshastighet og kortere responstid. En vanlig løsning i dag er å bruke en SSD (Solid State Drive) til installasjon av operativsystem og lagring av programmer som man vil ha raskere tilgang til, og å bruke en mekanisk harddisk til lagring av filer og dokumenter. Med en slik løsning kan man velge en harddisk med litt lavere rotasjonshastighet og overføringshastighet.

RAID

Ettersom masselagring i NAS (Network Attached Storage) og datamaskiner blir stadig vanligere, blir det også vanligere med RAID. RAID brukes til å lenke sammen en eller flere harddisker. Det finnes flere typer RAID som fokuserer på forskjellige bruksområder, som ytelse og redundans.

Holdbarhet for harddisker

Siden mekaniske harddisker har flere bevegelige deler, er de blant de mest ømfintlige delene i en datamaskin. De bevegelige delene innebærer dessuten at ting kan gå i stykker over tid. Alle mekaniske harddisker er støtfølsomme og risikerer rett og slett å bli ødelagt. En harddisk med lang garanti er alltid å foretrekke (garantien dekker som oftest ikke støtskader eller lignende), ettersom dette ofte går hånd i hånd med god konstruksjonskvalitet.