Samle Disneys Klassikere

Nummererte Klassikere På DVD

Nummererte Klassikere På Blu-ray

Disney-klassikere er et begrep som tegnefilminteresserte verden over har et forhold til. Vi har alle knasket maur med Baloo i Jungelboken, besøkt Tonys restaurant med Lady og Landstrykeren og lengtet etter å gå på slottsball sammen med Askepott.

Med tanke på at Disney nå, knappe 70 år etter braksuksessen til Snehvit og de syv dvergene, forvalter en magisk arv som er blitt den største i filmhistorien, ser vi det som en selvfølge å fortelle litt mer om de filmene som for manges vedkommende er sprunget ut av ett eneste menneskes fantasi og visjon.

 

Hvilke filmer blir klassikere?

Snehvit og de syv dvergene hadde premiere i 1937, men kriteriene for en Disney-klassiker har ingenting med alder å gjøre. For å bli en klassiker, må filmen oppfylle følgende kriterier:

  1. Den må være vist på kino.
  2. Det må være en langfilm.
  3. Det må være originalen (dvs. at kinoviste oppfølgere ikke blir regnet som klassikere).

Men det fins som kjent ingen regel uten unntak. Enkelte Disney-filmer blir av forskjellige grunner regnet som klassikere, selv om de mangler nummerering. Mens andre filmer (f.eks. fra tidlig 40-tall) hører med til klassikerne uten egentlig å være langfilmer. Det hele beror ganske enkelt på at kriteriene for hva som er en klassiker har variert litt i årenes løp.

Alle Disney klassikere