FAQ - Nedlastingsbare lydbøker

Kundeservice

Hvis spørsmålet ditt ikke ble besvart med vår FAQ nedenfor, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice, så vil vi hjelpe deg.


E-mail: Kundeservice

 

Hva er en nedlastbar lydbok?

Det er en lydbok som har blitt overført til elektronisk format slik at du kan høre på den direkte fra din pc, MP3-spiller eller mobiltelefon.

 

Hvor stor er en lydbok?

Boken er delt inn i avsnitt som er ca 30-60 minutter lange. En 30 minutter lang MP3-fil er rundt 10-15 Mbyte stor. Det betyr at filene normalt er mellom 10 og 30 Mbyte store. En hel bok er ofte opp til 10 timer lang, noe som betyr at en hel bok kan være fra 200 til 300 Mbyte stor.

Hvilke format finnes?

Bøkene våre finnes i MP3-format og ofte også i AAC-format for Apple iPod.

 

Hva innebærer digital vannmerking?

Digital vannmerking er en måte å beskytte en boks copyright. Ved nedlasting av en MP3-bok stemples lydfilene med et digitalt vannmerke. Vannmerket består av ikke hørbar informasjon i lyden, og inneholder kundens ordrenummer. Vannmerkingen påvirker ikke filformatet eller lyden, og vanskeliggjør hverken nedlastingen eller bruken av lydfilene.

All kopiering, utover for kundens private bruk, og urettmessig videreformidling er forbudt. Kunden er selv ansvarlig for at ikke lydfilene spres videre til andre brukere. Om lydfilene havner på avveie, f.eks. på en fildelingsside, kan vi ved hjelp av en dekoder få frem kundens ordrenummer. Vannmerket består selv om lyden spilles over fra en enhet til en annen.


Hva kan jeg gjøre med min lydbok?

Du kan flytte lydboken din mellom dine egne enheter, men all kopiering, utover for ditt private bruk, og urettmessig videreformidling er forbudt. Du har selv ansvaret for at lydboken ikke spres videre til andre brukere. Om lydboken din havner på avveie, f.eks. på en fildelingsside, kan vi ved hjelp av en dekoder få frem ditt ordrenummer. Vannmerket består ved kopiering av e-boken.

Hva er en zipfil, og hvordan åpner jeg den?

Når du laster ned en MP3-bok i en zipfil må du hente ut boken fra zipfilen for å kunne flytte den over til din MP3-spiller eller mobiltelefon.
For å åpne zipfiler trenger du et program som kan lese zip-filer, for eksempel Winzip. På de fleste nyere pc'er er disse funksjonene allerede innebygd i maskinen.

 

Hvordan får jeg kapitlene i riktig rekkefølge når jeg overfører dem til MP3-spilleren min?

At kapitlene noen ganger havner i feil rekkefølge på MP3-spilleren handler om hvordan man man har markert dem når de flyttes over, eller hvor man har muspekeren.

Vær nøye med at du, før du markerer alle kapitler, står med markøren på det første av dem. Når du har markert alle filene, trykk med muspekeren på kapittel 1 og dra de deretter over til mp3-spilleren; kapitlene skal da havne i riktig rekkefølge.

Et annet alternativ er å dra en og en over i riktig rekkefølge.


Hvordan legger jeg lydboken over til iPhone/iPod?

1. For å legge inn en lydbok i iTunes for å overføre til iPod eller iPhone åpner du iTunes.

2. Gå inn menyen "Arkiv" og velg "Legg til mappe i biblioteket".

3. Let frem mappen med lydboken, marker og trykk "OK".

Nå legges lydboken inn i iTunes. Om lydboken er i AAC-format havner den automatisk i avdelningen "Lydbøker".

Synkroniser iPoden/iPhonen din.