ANNONSE

Forfattersider

 

Anne Holt


Anne Holt ble født i Larvik og vokste opp i Lillestrøm, Tromsø, Dallas og Maine i USA. Hun studerte jus ved Universitetet i Oslo og finansiert delvis studiene som nyhetsjournalist på NRK. Etter eksamen i 1986, fortsatte hun som journalist på TV, både som nyhetsredaktør og nyhetsanker. Deretter ble hun ansatt som advokatfullmektig ved Oslo politidistrikt. Etter en tid i politiet – og når hun hadde fått bevilling som advokat – vendte hun tilbake til journalistikken et par år før hun begynte å jobbe som advokat. Snart hadde hun sitt eget advokatfirma. I tillegg var Anne Holt Norges Justisminister fra 1996 til 1997. Hun debuterte i 1993, har vunnet flere priser og er en av Skandinavias mestselgende forfattere.
 
 

Anne Karin Elstad


 

1976 debuterte Anne Karin Elstad med romanen "Folket på Innhaug", som var begynnelsen på et enestående forfatterskap. Få, om noen, norske forfattere har en så stor leserkrets som Elstad. Anne Karin Elstad skriver troverdig og usentimentalt om menneskene slik de lever sine liv. Bare i Norge har Anne Karin Elstad solgt nær 2 millioner bøker.

 
 

Arne Næss


 

Arne Næss var en av Norges største, og mest kjente, personligheter. Som tidenes yngste avla han sin magistergrad i filosofi ved universitetet i Oslo, bare 21 år gammel. Som 27-åring ble han ansatt som professor på samme sted. Næss var også en stor fjellklatrer. Han ledet en rekke klatreekspedisjoner, og var den som innførte bolteteknikken i Norge. Arne Næss' filosofi, naturinteresse og miljøengasjement gikk hånd i hånd, og han regnes som dypøkologiens, eller økofilosofiens, far.

 


 
 
 

Camilla Läckberg


 

Läckbergs kriminalromaner er lagt til Fjällbacka i Bohuslän, der forfatteren selv vokste opp. Gjennomgangspersoner er forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström, med Hedströms kolleger ved Tanumshede politistasjon i biroller.


Utvalgte bøker | Alle utgivelser


 
 
 

Cecilia Samartin


 

Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå sammen med sin ektemann og to katter i Pasadena utenfor Los Angeles. Hun er utdannet familieterapeut ved Santa Clara University i California, og jobber nå med et offentlig prosjekt som skal bedre mulighetene for de aller fattigste i Los Angeles. Samartin er en Norges mest leste forfattere og har nå et samlet opplag på rundt 900 000 bøker.  Romanene hennes har høstet strålende kritikker for sine hjerteskjærende beskrivelser av menneskers kamp for tilværelsen. Hennes siste roman "Dõna Maria" slippes på norsk i september 2012.


 


 

Denise Rudberg


 

Denise Rudberg er en av Sveriges mest fremgangsrike forfattere. Hun er født 1971 og bosatt i Stockholm. Hun har studert film og drama i New York og har blant annet skrivet to løst sammenhengende romantriologier samt to ungdomsboksserier som har blitt store salgssuksesser. 
 
 

Jan Mehlum


 

Mehlum debuterte litterært i 1996 med kriminalromanen Gylne tider. Han har senere utgitt en rekke bøker om sin detektiv, tønsbergadvokaten Svend Foyn. Bøkene er oversatt til svensk, nederlandsk og tysk.


Svend Foyn pocket og innbundet | Alle utgivelser


 
 
 

Jean M. Auel


 

Jean Marie Auel er en amerikansk forfatter, kjent for sine bøker om steinalder- og Cro-Magnon-jenta Ayla som vokser opp blant neandertalere. Bokserien kalles for Jordens barn (Earth's children), men blir ofte omtalt etter den første boken, Hulebjørnens klan.


Norske bøker | Engelske bøker | Alle utgivelser


 
 
 

J.K. RowlingJoanne Kathleen Rowling fant på historien om den unge trollmannen Harry Potter under en togreise mellom Manchester og London i 1990. Arbeidsløs, pengelens, nyskilt og ny-innflyttet til Edinburgh, skrev hun bøkene om Harry Potter sittende på en kafé. J.K. Rowling har vunnet en rekke priser, blant annet The Bookseller Auther of the Year Award og Smartiesprisen. Harry Potter bøkene er allerede oversatt til over 50 språk, og flere er vil det bli. Alle titler har blitt filmet. Nå kommer Rowlings med sin første voksen-roman!

 


 
 

Henning Mankell


 

Mankell debuterte i 1973 med boken Bergsprängaren. Med bøkene om politietterforskeren Kurt Wallander fra Ystad i Skåne er han blitt en suksessforfatter ikke bare i Sverige og resten av Norden, men også internasjonalt.


Utvalgte Pocket | Alle utgivelser


 
 
 

Karin Fossum


 

Karin Fossums kjente kriminalromaner har etterforskeren Konrad Sejer i hovedrollen. Ti romaner har kommet ut i serien; Evas øye (1995), Se deg ikke tilbake! (1996), Den som frykter ulven (1997), Djevelen holder lyset (1998), Elskede Poona (2000), Svarte sekunder (2002), Drapet på Harriet Krohn (2004) , Den som elsker noe annet (2007), Den onde viljen (2008) og Varsleren (2009). Hun fikk Brageprisen for Elskede Poona.


Utvalgte Pocket | Alle utgivelser


 

 

Karl Ove Knausgård


 

Knausgård debuterte litterært i 1998 med romanen Ute av verden, som vakte stor oppmerksomhet. Knausgårds siste verk, den selvbiografiske romanen, Min Kamp, blir utgitt i 6 bind. Første, andre og tredje bind utkom høsten 2009, fjerde og femte bok utkom våren 2010. Sjette bok utgis november 2011.


 

 

Paulo Coelho


Paulo Coelho (f. 1947 i Rio de Janeiro) er en av historiens mest leste forfattere, med en enestående evne til å stadig finne nye temaer for sine bøker. Bøkene hans har solgt i mer enn 100 milioner eksemplarer i over 150 land og er oversatt til fler enn 70 språk. Utallige lesere verden over forteller om hvordan bøkene hans har gitt livet deres en helt ny kurs. Over 2,1 millioner mennesker følger ham daglig på Facebook og bloggen hans leses av over en halv millioner mennesker hver måned.

 

 

 

Sophie Kinsella


 

Sophie Kinsella - forfatteren bak boksensasjonen om shopoholikeren Becky Bloomwood.

Sophie Kinsella (pseudonym) er forfatter og journalist. Hun har utgitt seks bøker om shopoholikeren Rebecca Bloomwood, og også flere bøker under navnet Madeleine Wickham. Bøkene hennes selges verden over og er stadig å finne på bestselgerlistene. I mars 2009 hadde filmen En shopoholikers bekjennelser premiere på norske kinoer. Filmen er basert på de to første bøkene om Rebecca Bloomwood. Sophie Kinsella bor i England sammen med mannen og barna. Mini-shopoholiker er hennes foreløpige siste roman. Den gikk rett inn på førsteplass på The Sunday Times bestselgerliste

 
 
 

Stephenie Meyer


 

Stephenie Meyer er best kjent for å ha skrevet ungdomsserien Twilight. Serien, som består av fire bøker utgitt mellom 2005 og 2008, har solgt i over 100 millioner eksemplarer verden over og har blitt oversatt til 43 språk, inkludert norsk. Foruten Twilight-serien har Meyer gitt ut boken Verten.


Utvalgte pocket | Utvalgte innbundet | Alle utgivelser


 
 
 

Unni Lindell


 
Unni Lindell, født 1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Hun er utdannet journalist, og har jobbet som frilanser. I 1986 debuterte hun med ungdomsromanen Den grønne dagen. Etter det har hun gitt ut diktsamling, et antall kriminalromaner, noveller, humorbøker samt barne- och ungdomslitteratur. Mest kjent er hon nok imidlertid for kriminalromanene med Cato Isaksen. Lindell er prisbelønnet både for sin voksen- og ungdomslitteratur, og bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.

 


Kriminalromaner | Barne- og ungdomsbøker | Øvrige utgivelser